Make your own free website on Tripod.com

 

  

INFO
 

 

 
 
Style.com
Laman Utama
Moden
Tradisional
Maklumbalas
Kontemporari

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Penggayaan Tudung

 
 

Tips Berpakaian

 
 

Petua

 
 

Info

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

KHASIAT MINUMAN

Minuman bukan sahaja penghilang dahga. Malah minuman juga mampu meningkatkan tahap kesihatan individu. Contohnya:

JUS JAMBU
Menyembuhkan jangkitan kuman

JUS AVOKADO
Menurunkan kolesterol dalam badan.

JUS EPAL
Mengurangkan masala sembelit dan gangguian sistem pencernaan.

JUS OREN
Mengandungi vitamin C dan memelihara kehalusan kulit.

Teh
Minuman ini mengandungi pelbagai khasiat. The mampu memelihata tahap kesihatan individu disamping mencgah p[elbagai penyakit. Minuman ini boleh diminum sekerap mungkin kerana kandungan kafeinnya yang rendah serta bebas kalori
 

 SARUNG BANTAL PENYEBAB KULIT WAJAH KUSAM

Kamu telah mempraktikkan penjagaan kulit wajah secara teratur di samping minum air suam yang secukupnya namun kulit kamu tetap nampak kusam. Mungkin masalah kulit wajahmu terus berlanjutan disebabkan oleh bakteria dan minyak yang berkumpul pada sarung bantalmu. Bagi mengatasi masalah ini, kamu perlu menukarsarung bantalmn dua hari sekali. Selepas ini, kamu pasti tidak mengalami masalah kulit wajah lagi.

 WANITA LEBIH PEKA TERHADAP SINDIRAN

Menulis penulis buku ‘What Men Won’t Tell You But Women Need To Know’, Bob Berkowitz, “ Wanita memiliki kecekapan khusus untuk menerima dan menilai sesuatu perkara berbeza dari seorang lelaki”. Oleh itu, wanita perlu berterus terang sekiranya si dia telah melakukan sesuatu perkara yang tidak disenangi. Jangan hanya menyindir sahaja. Sesuatu perkara yang mampu dilihat jelas oleh seorang wanita, sebaliknya agak kabur dalam penilaian seorang lelaki. Jelaslah di sini bahawa lelaki tidak peka terhadap sindiran.

 BEZA LELAKI DAN WANITA

Tentunya anda sedia maklum bahawa lelaki dan wanita bnyak perbezaan. Menurut penulis buku ‘ Single men are like waffles, single women are like spaghetti’, Bill dan Pam Farrel, antara info menarik perbezaan lelaki dan wanita adalah:

bullet

Lelaki lebih agresifsewaktu sedang memandu keretasport, manakala wanita pula lebih agresif daripada lelaki ketika memandu kereta mewah.

bullet

Lelaki bersedia mengambil risiko lebih besar dalam perkara yang berkaitan kewangan berbanding wanita.

bullet

Dalam kehidupan seharian, wanita gemar berceritatentang masalah sehariannya, sementara lelaki pula lebih gemar mengatasi masalah yang berkaitan dengan perubahan hidupnya.

bullet

Lelaki mudah tertarik dengfan wanita secara fizikal dan wanita pula biasanya akan memilih berdasarkan sikap lelaki bukannya rupa paras lelaki tersebut

bullet

 Wanita akan menjadi lebih serius apabila ada yang mengkritik kemampuan dirinya. Tetapi lelaki pula tetap berwajah selamba

 

HIDUP LEBIH BAIK

Menurut Pakar Motivasi Terkenal Australia, Paul Hanna “ Dengan menyelesaikan tuigasan dengan cepat. Menangani masalah dengan tenang dan menjalani kehidupan dengan gembira, seseorang itu mampu membina kehidupan yang lebih baik.

SEKITAR INFO

- Percayakan kamu bahawa dalam tempoh 24 Jam air liur mampu terhasil sehingga 1 liter.
- Perkataan ‘DOLAR’ berasal daripada kerajaan ROM
-Pada tahun 1822, Orang perancis memperkenalkan mesin Espresso yang pertama dan kemudian   diperbaikidan diperhebatkan lagi penghasilannyaoleh orang Itali.
- Secawan Espresso mengandungi kandungan kafein lebih rendah berbanding secawan kopi.
- Tiada seorang pun yang mengetahui siapa sebnarnya orang yang pertama mencipta cermin mata.

 BONGKAR RAHSIA KETAWA

Selain mampu mengusir pelbagai jenis penyakit disamping mengekalkan keremajaan dalam diri, ketawa juga mempunyai banyak kelebihannya! Tahukah kamu ketawa boleh…

bullet

 Menjadikan tidur lebih lena

bullet

Menghilangkan rasa sakit

bullet

Meningkatkan daya ingatan

bullet

Membantu meningkatkan konsentrasi kerja

bullet

Menghindarkan tekanan

 INFO RINGKAS

bullet

Mataharai adalah bintang paling dekat dengan bumi, bintang yang kedua dekat adalah Alpha Centauri yang berjaarak 250,000 kali lebih jauh berbanding matahari.

bullet

Lipas boleh hidup hingga beberapa minggu walaupun kepalanya telah terputus daripada badan

bullet

 Seekor siput babi mempunyai 25,000 batang gigi.

bullet

 Sehari di Jupiter bersamaan 9 jam, 50 minitdan 30 saat dibumi.

bullet

 Nama tempat terpanjang di dunia dikenali sebagai :  ‘LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWRNDROBBWLLLLANTYSILIOGOGOGOCH’ bagi memudahkan sebutannya ia dikenali sebagai ‘LLANFAIRPWLLGWYNGYLL’ atau ‘LLANFAIR PG’. ia terletak di Barat Laut wales, United Kingdom.